BOSHQARUV MEHNATINI ILMIY TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich,; Abdig‘aniyeva Ozodaxon Faxriddin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada boshqaruv  mehnatini  ilmiy  tashkil  etishning nazariy  va  amaliy  jihatlari  chuqur  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  iqtisodiyot  sharoitida boshqaruv tizimining samaradorligi tashkilot raqobatbardoshligini belgilovchi asosiy omillardan  biri  sifatida  baholanadi.  Tadqiqotda  boshqaruv  mehnatining  mohiyati, funksional xususiyatlari, ilmiy tashkil etish tamoyillari hamda raqamli texnologiyalar ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, boshqaruv mehnatini me’yorlashtirish, ish joylarini optimallashtirish, axborot tizimlarini joriy etish va xodimlarni rag‘batlantirish orqali samaradorlikni oshirish mexanizmlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari boshqaruv apparatini  takomillashtirish  va  tashkilotning  barqaror  rivojlanishini  ta’minlashga xizmat qiladi.