TASHKILOTLARDA MEHNATNI BOSHQARISH USULLARINI OPTIMALLASHTIRISH VA SAMARADORLIKNI OSHIRISH MEXANIZMLARI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich,; Mamataliyeva Sarvinoz Mirtemir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tashkilotlarda mehnatni boshqarish usullarini optimallashtirishning  nazariy-metodologik  asoslari  hamda  zamonaviy  raqamli transformatsiya sharoitidagi amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqtisodiy, tashkiliy-ma’muriy va ijtimoiy-psixologik boshqaruv usullarining evolyutsiyasi hamda ularning  integratsiyalashgan  qo‘llanilishining  samaradorlikka  ta’siri  ilmiy  asosda yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi HR-analitika, KPI 2.0 tizimi, ERP platformalari  va  Big  Data  texnologiyalarining  boshqaruv  jarayonlariga  ta’siri o‘rganilgan.  Natijada  mehnat  unumdorligini  oshirishga  yo‘naltirilgan optimallashtirilgan  boshqaruv  modeli  shakllantirish  bo‘yicha  ilmiy  xulosalar  ishlab chiqilgan.