ZAMONAVIY TASHKILOTLARDA XODIMLARNI BOSHQARISHNING INNOVATSION STRATEGIYALARI VA ULARNING AMALIY AHAMIYATI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich,; Raimqulova Hilola Kamoliddin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  zamonaviy  tashkilotlarda  inson  resurslarini  boshqarishning strategik  yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  xodimlarni  tanlash,  motivatsiya tizimini  shakllantirish,  o‘qitish  va  rivojlantirish,  shuningdek,  samarali  yetakchilik uslublarining tashkilot samaradorligiga ta’siri o‘rganilgan. Xodimlar qo‘nimsizligini kamaytirish va sodiqlikni oshirishga qaratilgan amaliy mexanizmlar ishlab chiqilgan. Natijalar  inson  kapitaliga  yo‘naltirilgan  boshqaruv  strategiyalari  korxona raqobatbardoshligini oshirishda hal qiluvchi omil ekanligini ko‘rsatadi.