MENEJMENTNING NAZARIY VA ZAMONAVIY ASOSLARI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich,; Igimurotova Sazovor Abdurahman qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola menejmentning nazariy va zamonaviy asoslarini chuqur tahlil qiladi. Unda menejment fanining shakllanishi, klassik maktablardan tortib to  hozirgi  kungacha  bo'lgan  evolyutsiyasi  ko'rib  chiqiladi.  Zamonaviy  boshqaruv paradigmalari,  jumladan,  raqamlashtirish,  globalizatsiya  va  barqaror  rivojlanish tamoyillari asosida yuzaga kelgan yangi yondashuvlar atroflicha o'rganiladi. Maqola samarali  boshqaruv  amaliyoti  uchun  nazariy  bilimlarning  ahamiyatini  ta'kidlab, zamonaviy tashkilotlar duch kelayotgan murakkab muammolarni hal etishda ularning rolini yoritadi. Tadqiqot menejment nazariyasi va amaliyotining integratsiyalashgan ko'rinishini taqdim etadi.