ZAMONAVIY MENEJER: RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA SAMARALI BOSHQARUV VA YETAKCHILIK MODELLARI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich,; Abdullayeva Maftuna Zafar qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot va globallashuv sharoitida zamonaviy menejerning o‘zgarib borayotgan roli, uning professional kompetensiyalari hamda samarali boshqaruv mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy  maqsadi  zamonaviy  menejer  faoliyatining  nazariy  asoslarini  aniqlash, boshqaruv  samaradorligini  oshiruvchi  omillarni  tizimlashtirish  hamda  amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Tadqiqot jarayonida klassik menejment maktablari va  zamonaviy  leadership  konsepsiyalari  qiyosiy  tahlil  qilindi.  Xususan,  emotsional intellekt,  delegatsiya,  strategik  fikrlash,  moslashuvchan  boshqaruv  (Agile),  raqamli savodxonlik  va  korporativ  madaniyatning  boshqaruv  natijalariga  ta’siri  o‘rganildi. Natijalar  shuni  ko‘rsatdiki,  zamonaviy  menejerning  muvaffaqiyati  avtoritar boshqaruvdan  ko‘ra  coaching,  servant  leadership  va  result-oriented  management tamoyillariga ko‘proq bog‘liqdir. Tadqiqot yakunida integratsiyalashgan zamonaviy menejer modeli taklif qilindi.