YASHIL MOLIYALASHTIRISHNI RIVOJLANTIRISHDA ESG TAMOYILLARINING AHAMIYATI - Axmadjonova Gulmira Xabibulla qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  tezisda  yashil  moliyalashtirishni  rivojlantirishda  ESG (Environmental,  Social,  Governance)  tamoyillarining  ahamiyati  o‘rganilgan. Tadqiqotda ESG mezonlarining moliyaviy institutlar faoliyatiga integratsiyalashuvi, uning  investitsion  samaradorlik  va  risklarni  kamaytirishga  ta’siri  tahlil  qilindi. Shuningdek, ESG tamoyillarining yashil loyihalarni moliyalashtirishdagi roli hamda mavjud institutsional muammolar baholandi. Natijada ESG asosidagi yondashuvlarni takomillashtirish zarurligi asoslab berildi.