ZAIF HADISLARNING TURLARI VA ULARNING AHAMIYATI - Sadirova Mubina Shavkatjon qizi,; Muhabbat Agzamova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zaif hadislarning mohiyati, ularning istilohiy ta’rifi  va  asosiy  turlari  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  mu’allaq, mursal,  mu’zal,  munqote’,  mudallas,  mavzu,  matruk,  munkar,  mudraj,  maqlub, muztarib, musahhaf, muharraf, shoz va muallal kabi zaif hadis turlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularning isnod va matndagi nuqsonlar bilan bog‘liqligi yoritiladi.