INTERFAOL DASTURIY VOSITALARNI AMALIYOTDA QO‘LLASH VA SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Xusanova Gulrux Otabek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  ishda  interfaol  dasturiy  vositalarning  nazariy  asoslari,  ularni amaliyotda  qo‘llashning  samarali  usullari  hamda  ularning  natijadorligini  baholash mezonlari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida zamonaviy ta’lim jarayonlari va boshqaruv tizimlarida interfaol texnologiyalarning ahamiyati, ularning foydalanuvchi faolligini oshirish, mustaqil fikrlashni rivojlantirish va bilimlarni mustahkamlashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, interfaol vositalardan foydalanish natijasida erishiladigan pedagogik  va  amaliy  natijalar,  ularni  baholashning  zamonaviy  usullari  va ko‘rsatkichlari  tahlil  etiladi.  Ish  yakunida  interfaol  dasturiy  vositalarni  joriy  etish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi.