RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA KIBERXAVFSIZLIK MASALALARI: ASOSIY TAHDIDLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH USULLARI - Raximov Ravshonbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli ta’lim tizimiga o‘tish davrida oliy ta’lim  muassasalari, o‘qituvchilar va talabalar duch kelayotgan kiberxavfsizlik muammolari keng  qamrovli  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  ta’lim  platformalaridagi  (LMS) tizimli  zaifliklar,  zararli  dasturlar  ta’siri  va  foydalanuvchilarning  kibergigiyena madaniyati  o‘rganildi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  ta’lim  muassasalarida  ijtimoiy injeneriya,  fishing  va  axborot  sizib  chiqishi  kabi  xavflar  yuqori  darajada  saqlanib qolmoqda.  Maqolada  “Nol  ishonch”  (Zero  Trust)  arxitekturasini  joriy  etish  va ma’muriy-tashkiliy choralarni ko‘rish orqali ushbu tahdidlarni kamaytirish bo‘yicha aniq amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.