ELEKTRON PEDAGOGIKADAN FOYDALANIB AXBOROT TA’LIM MUHITIDA O‘QUV JARAYONLARINI TASHKIL QILISH: AMALIY YONDASHUV VA DASTURIY YECHIMLAR - Aminbayev Munisbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  axborot  ta’lim  muhitida  elektron  pedagogika tamoyillaridan foydalanishning ilmiy-amaliy asoslari o‘rganilgan. Tadqiqot doirasida talabalar bilimini obektiv baholash va o‘quv jarayonini avtomatlashtirish maqsadida maxsus  “Elektron  pedagogika”  o‘quv-test  dasturi  sinovdan  o‘tkazildi.  Dasturiy yechimda modulli tizim va qat’iy vaqt nazorati (taymer) mexanizmlari qo‘llanilishi orqali talabalarning o‘zlashtirish ko‘rsatkichlari tahlil qilindi. Natijalar elektron ta’lim muhitida  interaktiv  baholash  vositalari  o‘quv  samaradorligini  sezilarli  darajada oshirishini ko‘rsatdi.