ADAPTIV TA’LIM TIZIMLARIDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Mansurov G‘ulomjon G‘afurovich,; Satimova Manzura Xatamovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  adaptiv  ta’lim  tizimlarida  sun’iy  intellekt texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosida ishlovchi  tizimlar  yordamida  o‘quvchilarning  bilim  darajasi,  o‘rganish  tezligi  va individual  xususiyatlarini  aniqlash  hamda  ularga  moslashtirilgan  ta’lim  kontentini taqdim  etish  masalalari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  adaptiv  tizimlar  orqali  o‘quv jarayonini  shaxsiylashtirish,  o‘zlashtirish  samaradorligini  oshirish  va  ta’lim  sifatini yaxshilash imkoniyatlari amaliy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektni ta’lim jarayoniga joriy etish kelajakda samarali ta’lim muhitini yaratishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.