SURХОNDАRYО ЕTNОGRАFIK LЕKSIKАSINING LINGVОMАDАNIY ХUSUSIYАTLАRI - Fattoyeva Ziyoda Khusinovna; Ramazanov Shokhrux (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  Surxondaryo  viloyati  etnografik  leksikasining  lingvomadaniy xususiyatlarini  tadqiq  etadi.  Unda  mintaqaning  boy  madaniy  merosi,  an'analari  va kundalik hayoti noyob lug'at tarkibida qanday aks etganligi ochib beriladi. Tadqiqot til va  madaniyat  o'rtasidagi  chuqur  o'zaro  bog'liqlikni,  shuningdek,  ushbu  leksik birliklarda  mujassamlashgan  tarixiy  va  ijtimoiy  jihatlarni  tahlil  qilishga  qaratilgan. Olingan  natijalar  milliy  o'ziga  xoslik  va  madaniy  xilma-xillikni  har  tomonlama tushunish  uchun  bunday  mintaqaviy  lingvistik  hodisalarni  saqlash  va  o'rganish muhimligini ta'kidlaydi.