MAXSUS JISMONIY MASHQLAR ORQALI BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING CHAQQONLIK SIFATINI RIVOJLANTIRISH - Abdunabiyev Bekmurod Akbar o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya    Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  chaqqonlik sifatini  rivojlantirishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan.  Maxsus  jismoniy mashqlarning mazmuni, ularni qo‘llash metodikasi hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, maxsus mashqlarni tizimli ravishda qo‘llash o‘quvchilarning chaqqonlik darajasini sezilarli oshirishi aniqlangan.