BO‘LAJAK MUSIQA O‘QITUVCHILARINING METODIK TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH (CHOLG‘U JAMOALARI MISOLIDA) - Zuhriddin Abullayev Abdujabbor-o`g`li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  oliy  musiqa  ta’limi  tizimida  bo‘lajak  mutaxassislarni tayyorlashning  dolzarb  muammolaridan  biri  —  cholg‘u  jamoalari  bilan  ishlash metodikasi  tadqiq  etiladi.  Maqolada  bo‘lajak  o‘qituvchining  professional kompetensiyalari,  partitura  bilan  ishlash  texnologiyasi,  jamoaviy  ijrochilikning psixologik  jihatlari  va  dirijyorlik  mahoratini  shakllantirishning  pedagogik  shart-sharoitlari tizimli tahlil qilingan. Shuningdek, talabalarning interpretatsion mahoratini oshirish bo‘yicha eksperimental natijalar va amaliy tavsiyalar keltirilgan.