QO‘SHNAY SOZINING KELIB CHIQISHI, TUZILISHI VA IJROCHILIK XUSUSIYАTLARI - V.Boboyev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  :  Mazkur  maqolada  o‘zbek  xalq  puflama  cholg‘ulari  tizimida muhim o‘rin tutadigan qo‘shnay sozining kelib chiqishi, konstruktiv tuzilishi hamda ijrochilik xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. Qo‘shnayning ikki ovozli tovush hosil qilish imkoniyati, tembriy o‘ziga xosligi va ansambl hamda  yakkaxon ijrodagi  funksiyalari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  milliy  musiqa  ijrochiligi  va etnomuzikologiya sohasi uchun ahamiyatli hisoblanadi.