ZAMONAVIY LAN TEXNOLOGIYALARINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Ibragimov Sh.M; Meliqo‘ziyeva G.P. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy LAN texnologiyalarining rivojlanish tendensiyalari  va  ularning  kompyuter  tarmoqlaridagi  o‘rni  tahlil  qilindi.  Tadqiqot davomida  Ethernet,  Wi-Fi  va  yuqori  tezlikdagi  lokal  tarmoq  texnologiyalarining evolyutsiyasi,  ularning  ishlash  prinsiplari  hamda  samaradorligini  oshirish  usullari ko‘rib  chiqildi.  Shuningdek,  virtualizatsiya,  bulut  texnologiyalari  va  dasturiy aniqlanadigan tarmoqlar (SDN) kabi zamonaviy yondashuvlarning LAN tizimlariga ta’siri  yoritildi.  Mazkur  texnologiyalar  tarmoqlarning  tezkorligi,  ishonchliligi  va moslashuvchanligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi.