KOMPYUTER TARMOQLARIDA KVANT KRIPTOGRAFIYASINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Ibragimov Sh.M,; Ermatova S. Sh., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tarmoqlarda  kvant  kriptografiyasining istiqbollari va uning axborot xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni ko‘rib chiqildi. Kvant kalit  taqsimoti  (QKD)  texnologiyasining  ishlash  prinsiplari  va  an’anaviy kriptografiyaga  nisbatan  ustunliklari  tahlil  qilindi.  Shuningdek,  uni  amaliy tarmoqlarga  joriy  etishdagi  asosiy  muammolar  va  qo‘llanish  sohalari  yoritildi. Mazkur yondashuv kelajakda ma’lumotlarni ishonchli himoyalashda muhim ahamiyat kasb etadi.