ISMOIL AL-BUXORIY HADISLARINING INSON KAMOLOTIDAGI O‘RNI - Joʻrayeva Aldona Alimardon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada buyuk muhaddis Imom al-Buxoriyning hadislar to‘plami  hamda  “Al-adab  al-mufrad”  asarida  ilgari  surilgan  axloqiy  tamoyillarning inson kamolotidagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot davomida zamonaviy jamiyatdagi ma’naviy  bo‘shliq  muammolari  va  ularning  yechimi  sifatida  hadislardagi  niyat xolisligi, ilmga intilish hamda ijtimoiy odob normalari ilmiy asoslangan. Maqolada inson komilligiga erishishning pedagogik va psixologik jihatlari Al-Buxoriy merosi misolida ochib berilgan.