INSURTECH PLATFORMALARINI JORIY ETISH ORQALI SUG‘URTA KOMPANIYALARINING MOLIYAVIY BARQARORLIGINI TA’MINLASH MEXANIZMLARI - Ashirov Jalil Baxridinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  tezisda  InsurTech  platformalarini  joriy  etish  orqali sug‘urta  kompaniyalarining  moliyaviy  barqarorligini  ta’minlash  mexanizmlari o‘rganilgan. Tadqiqotda sun’iy intellekt, Big Data, blockchain va avtomatlashtirilgan tizimlarning  sug‘urta  faoliyatiga  ta’siri  tahlil  qilindi.  Shuningdek,  ushbu texnologiyalarning operatsion xarajatlarni kamaytirish, risklarni samarali boshqarish va daromadlarni oshirishdagi ahamiyati baholandi. Natijada InsurTech platformalarini keng joriy etish moliyaviy barqarorlikni ta’minlashning muhim omili ekanligi asoslab berildi.