SOTUV KANALLARI VA ULARNING TURLARI: ZAMONAVIY MARKETING TIZIMIDAGI O‘RNI - Tilloyev Temur Asliddin o'g'li; Shodiyev Sardor Salim o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sotuv kanallari tushunchasi, ularning marketing faoliyatidagi ahamiyati hamda asosiy turlari ilmiy-amaliy jihatdan yoritiladi. Bozor iqtisodiyoti  sharoitida  korxonaning  muvaffaqiyati  faqat  sifatli  mahsulot  ishlab chiqarish bilan emas, balki uni iste’molchiga qulay, tezkor va samarali yetkazib berish tizimini  tashkil  etish  bilan  ham  belgilanadi.  Sotuv  kanallari  ishlab  chiqaruvchi  va iste’molchi  o‘rtasidagi  iqtisodiy  aloqani  ta’minlovchi  muhim  vosita  bo‘lib, mahsulotning bozordagi harakati, narx shakllanishi, raqobatbardoshligi va xaridorlar ehtiyojini  qondirish  darajasiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatadi.  Maqolada  bevosita  va bilvosita sotuv kanallari, ulgurji va chakana savdo, distribyutorlik, dilerlik, agentlik hamda raqamli sotuv kanallarining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy sharoitda onlayn savdo, marketplace platformalari va ijtimoiy tarmoqlar orqali sotuvni rivojlantirishning ahamiyati asoslab beriladi.