RAQAMLI MARKETINGNING ZAMONAVIY BIZNES FAOLIYATIDAGI O‘RNI VA RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI - Tilloyev Temur Asliddin o'g'li; Uzoqov Nuriddin Orif o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  raqamli  marketingning  zamonaviy  biznes faoliyatidagi  o‘rni,  uning  asosiy  vositalari,  afzalliklari  va  rivojlanish  yo‘nalishlari ilmiy-amaliy  jihatdan  yoritiladi.  Bugungi  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida  korxonalar mahsulot va xizmatlarini bozorda samarali ilgari surish, iste’molchilar bilan doimiy aloqani  yo‘lga  qo‘yish  hamda  raqobatbardoshlikni  oshirishda  raqamli  marketing imkoniyatlaridan keng foydalanmoqda. Raqamli marketing an’anaviy marketingdan farqli ravishda internet,  ijtimoiy  tarmoqlar,  mobil  ilovalar, elektron  pochta, qidiruv tizimlari, onlayn reklama va marketplace platformalari orqali amalga oshiriladi. Ushbu maqolada  raqamli  marketingning  mohiyati,  biznes  subyektlari  uchun  ahamiyati, iste’molchi  xulq-atvoriga  ta’siri  va  kelajakdagi  rivojlanish  tendensiyalari  tahlil qilinadi.