KORXONA UCHUN INNOVATSION MARKETING KONSEPSIYASINI TAYYORLASH - Tilloyev Temur Asliddin o'g'li,; Xolberdiyev Sanjarbek Samadjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  korxona  faoliyatida  innovatsion  marketing konsepsiyasini ishlab chiqish va joriy etishning nazariy hamda amaliy asoslari tahlil qilinadi.  Innovatsion  yondashuv  marketing  jarayonlarida  raqamli  transformatsiya, iste’molchi  tajribasini  boshqarish,  data-driven  qaror  qabul  qilish,  brend identifikatsiyasi  va  storytelling  kabi  zamonaviy  vositalar  orqali  korxonaning raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiladi. Shuningdek, elektron savdo kanallari, B2B  platformalar,  agrologistika  tizimlari  va  mijoz  sodiqligi  dasturlarining samaradorligi  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqotda  innovatsion  marketing  konsepsiyasining iqtisodiy  samaradorlikka  ta’siri,  risklarni  boshqarish  mexanizmlari  va  xalqaro tajribadan  foydalanish  imkoniyatlari  yoritiladi.  Ushbu  konsepsiya  korxona  uchun barqaror  o‘sish,  investitsiya  jalbi,  eksport  salohiyatini  kengaytirish  va  xalqaro bozorlarda  tanilish  darajasini  oshirishga  xizmat  qiluvchi  strategik  model  sifatida baholanadi.