SO’NGI YILLARDA O’ZBEKISTONDA RO’Y BERAYOTGAN EKOLOGIK MUAMMOLAR, ULARNING SABABLARI VA OQIBATLARI - Gozmamatova Laylo,; Berdikulova Mahbuba, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Orol  denngizi  va  Respublikamiz  hududida  yo’qolib  borayotgan  hayvon turlari  haqida  organadi.  Respublika  hududidagi  chiqindi  poligonlari  va  ularning tabiatga ta’siri, chiqindini qayta ishlash bo’yicha olib borilayotgan ishlar yoritiladi. Ushbu maqola Respublikamizda so’ngi yillardagi ekologik muammolar va ularning sabablari, oqibatlari,