СИРДАРЁ ВИЛОЯТИ ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИНИНГ ШАКЛЛАНИШИ ВА РИВОЖЛАНИШ ТАРИХИ: МУАММОЛАР ВА ТАЖРИБА - Бекмуродов Абдувоҳид Абдуманнон ўғли, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация:  Мақолада  Сирдарё  вилояти  ички  ишлар  органларининг ташкил  топиши,  дастлабки  фаолияти,  кадрлар  сиёсати,  моддий-техник таъминоти ҳамда мустақиллик йилларида амалга оширилган ислоҳотлар илмий-таҳлилий  жиҳатдан  ўрганилган.  Шунингдек,  1989  йилдаги  ижтимоий-сиёсий инқироз  ҳолатлари  ва  уларнинг  ҳуқуқ-тартибот  тизимига  таъсири  ёритилган. Тадқиқот  натижалари  ички  ишлар  органлари  фаолиятининг  эволюциясини тушунишда муҳим аҳамият касб этади.