O'SMIRLIK INQIROZLARINI YENGISHDA OILA VA MAKTAB HAMKORLIGI: AMALIY MODEL VA SAMARADORLIK TAHLILI - Nurjonova Gulnoza Shomuratovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada o'smirlik davridagi psixologik inqirozlarni profilaktika qilish  va  yengishda  oila  hamda  maktabning  birgalikdagi  faoliyati  tahlil  qilingan. Hamkorlikning  amaliy  modeli,  asosiy  tamoyillari va vositalari tavsiflanib, taqqosiy empirik ma'lumotlar asosida samaradorlik baholangan. Tahlillar shuni ko'rsatadiki, oila va maktabning muvofiqlashtirilgan ishi alohida olingan ishga nisbatan ikki barobar yuqori natija beradi.