BOLALAR ONGI VA PSIXIKASINING SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Toshboboyeva Nozima Qudiratovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda bolalar ong va psixikasining shakllanish jarayoni, uning asosiy bosqichlari  hamda  bu  jarayonga  ta’sir  etuvchi  omillar  yoritiladi.  Bola  psixikasi tug‘ilishdan boshlab bosqichma-bosqich rivojlanib, har bir davr o‘ziga xos psixologik xususiyatlar bilan ajralib turadi. Maqolada aqliy, emotsional va ijtimoiy rivojlanishning uzviy bog‘liqligi tahlil qilinadi.