O‘QUVCHILARNING SHAXSIY RIVOJLANISHI VA IJTIMOIY MUHITGA MOSLASHUVI - Madraximova Nargiza Toʻychiboyevna,; Rajapova Feruza Toʻrajonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanish jarayoni hamda ularning ijtimoiy muhitga moslashuvi masalalari yoritiladi. Shaxsning shakllanishida maktab, oila  va  jamiyatning  o‘zaro  ta’siri  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Maqolada o‘quvchilarning  emotsional,  ijtimoiy  va  intellektual  rivojlanishi  hamda  ularni ijtimoiylashuv jarayoniga tayyorlashning psixologik jihatlari tahlil qilinadi.