O‘ZBEKISTONDA MIGRANTLAR VA TURISTLAR XAVFSIZLIGI MUAMMOLARI - Egamberdiev Maksad Avazovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  turizm  sohasining  jadal rivojlanishi  sharoitida  yuzaga  kelayotgan  xavfsizlik  muammolari  tahlil  qilinadi. Xususan, xorijiy tashrif buyuruvchilar bilan bog‘liq xatarlar, ularning kelib chiqish omillari  va  mamlakat  jamoat  xavfsizligiga  ta’siri  yoritiladi.  Shuningdek, huquqbuzarliklarning oldini olish, profilaktika choralarini kuchaytirish hamda xavfsiz turistik muhitni shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi.