TURIZM VA JINOYATCHILIK: O‘ZBEKISTONGAGI CHET EL FUQAROLARI BILAN BOG‘LIQ JINOYATLAR - Egamberdiev Maksad Avazovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekistonga kelayotgan xorijiy fuqarolar sonining ortishi sharoitida turizm va jinoyatchilik o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilinadi. Unda xorijiylar ishtirokida  sodir  etilishi  mumkin  bo‘lgan  huquqbuzarliklar,  ularning  kelib  chiqish omillari  hamda  mamlakat  ichki  xavfsizligiga  ta’siri  yoritiladi.  Shuningdek,  turizm infratuzilmasining  rivojlanishi  bilan  bog‘liq  xavfsizlik  muammolari,  profilaktika choralarining  ahamiyati  va  huquqni  muhofaza  qiluvchi  organlar  faoliyatining  o‘rni ko‘rib chiqiladi. Maqola yakunida xavfsiz turistik muhitni ta’minlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar beriladi.