MILLIY VAXALQARO BAHOLASH DASTURLARINING BOSHLANG’ICH TA’LIMGATA’SIRI - Normo’minova Gulhayo Shavkat qizi; Muzrabova Laziza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  ishda  milliy va xalqaro  baholash  dasturlarining  boshlang‘ich ta’lim tizimiga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Jumladan,  o‘quvchilarning  bilim,  ko‘nikma  va kompetensiyalarini    baholashda    PISA,    TIMSS    hamda    PIRLS    kabi    xalqaro dasturlarning    ahamiyati    yoritiladi.      Tadqiqot    natijasida    ushbu    baholash tizimlari  ta’lim  sifatini  oshirish,  o‘qitish  metodlarini  takomillashtirish  va o‘quvchilarning    funksional    savodxonligini    rivojlantirishga    xizmat    qilishi aniqlanadi.