ZAMONAVIY MEDIA MUHITIDA MUSIQIY MADANIYATNI RIVOJLANTIRISH - Xasanova Dilnura Azamat qizi.,; Eshpo’latov Olimjon To’lqin o’gli., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  zamonaviy  media  muhitining  musiqiy madaniyat  rivojiga  ko‘rsatayotgan  ta’siri  har  tomonlama  tahlil  qilinadi.  Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida musiqa san’ati yangi bosqichga ko‘tarilib, u nafaqat estetik qadriyat sifatida, balki global kommunikatsiya vositasiga ham aylanganligi asoslab beriladi. Maqolada  raqamli  platformalar,  ijtimoiy  tarmoqlar  va  ommaviy  axborot vositalari  orqali  musiqaning  keng  auditoriyaga  tezkor  tarqalishi,  milliy  va madaniyatlarining jahon musiqiy o‘zaro  integratsiyasi jarayonlari tahlil etiladi. Shu bilan birga, musiqiy kontentning tijoratlashuvi, uning sifatiga bo‘lgan talablar va yosh avlodning musiqiy didini shakllantirishdagi omillar ham muhim jihat sifatida ko‘rib chiqiladi.Tadqiqot davomida zamonaviy media vositalari yordamida musiqiy ta’limni rivojlantirish,  is’tedodlarni  kashf  etish  va  madaniy  merosni  saqlash  imkoniyatlarini ochib  beriladi.  Shuningdek,  maqolada  globallashuv  sharoitiga  milliy  musiqiy qadriyatlarni asrav avaylash va ularni zamonaviy shakllarda targ’ib qilish masalalarini yuzasidan ilmiy xulosalar chiqariladi.