XIZMAT HAJMINI OSHIRISH YOʻLLARI - Abdimannobov Qudratillo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xizmat  ko‘rsatish  sohasida  xizmatlar  hajmini oshirishga  qaratilgan  asosiy  yo‘nalishlar  hamda  ularning  iqtisodiy  ahamiyati  tahlil qilingan.  Zamonaviy  iqtisodiyot  sharoitida  xizmatlar  sektorining  jadal  rivojlanishi, raqobatning  kuchayishi  va  iste’molchilar  talablarining  o‘zgarishi  ushbu  sohada samaradorlikni  oshirish  zaruratini  yuzaga  keltirmoqda.  Maqolada  xizmat  sifatini yaxshilash, innovatsion texnologiyalarni keng joriy etish, marketing strategiyalarini takomillashtirish  hamda  inson  resurslarini  rivojlantirish  orqali  xizmatlar  hajmini kengaytirish imkoniyatlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, xizmat ko‘rsatish sohasida kompleks yondashuvni qo‘llash orqali xizmatlar hajmini sezilarli darajada oshirish mumkinligi ilmiy asoslangan.