ISH HAQI FONDI TAHLILIDA ZAMONAVIY ANALITIK VA RAQAMLI YONDASHUVLARNI JORIY ETISH - Bo‘stonova Nilufar Abdusamatovna,; O‘roqov Najmiddin O‘roq o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ish haqi fondini tahlil qilishda zamonaviy analitik va  raqamli  yondashuvlarni  qo‘llash  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  ish  haqi fondining  korxona  faoliyatidagi  o‘rni  va  samaradorlikka  ta’siri  tahlil  qilingan, an’anaviy  usullar  bilan  raqamli  texnologiyalarning  imkoniyatlari  solishtirilgan. Maqolada avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari va bulutli texnologiyalar yordamida ish haqi hisobini real vaqt rejimida yuritish, nazorat qilish va tahlil qilish imkoniyatlari ham  ko‘rsatilgan.  Maqolada  keltirilgan  yondashuvlar  ish  haqi  fondini  samarali boshqarish, ortiqcha xarajatlarni kamaytirish va xodimlarning motivatsiyasini oshirish imkoniyatlarini ochib beradi.