ISHSIZLIKNI KAMAYTIRISHDA KICHIK BIZNESNING AHAMIYATI - Soipov Xojiakbar, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  kichik  biznesni  rivojlantirish  orqali  ishsizlik darajasini  kamaytirish  masalasi  hamda  uning  iqtisodiyotdagi  o‘rni  keng  yoritiladi. Hozirgi  globallashuv  jarayonida  mehnat  bozorida  yuzaga  kelayotgan  o‘zgarishlar, aholi  bandligini  ta’minlashga  bo‘lgan  ehtiyojning  ortishi  va  yangi  ish  o‘rinlarini yaratish zarurati kichik tadbirkorlik faoliyatining ahamiyatini yanada oshirmoqda. Shu sababli  kichik  biznes  iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlash  va  ijtimoiy  muammolarni yumshatishda muhim vosita sifatida qaraladi.