O‘ZBEKISTON TASHQI SAVDOSIDA LOGISTIKANING ROLI VA EKSPORT HAJMINI OSHIRISHDA TRANSPORT INFRATUZILMASINING AHAMIYATI - Alijonov Avazbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonning  tashqi  savdo  faoliyatida logistika  tizimining  tutgan  o‘rni  hamda  eksport  hajmini  ko‘paytirishda  transport infratuzilmasining  ahamiyati  keng  tahlil  etilgan.  Unda  mamlakatda  amalga oshirilayotgan  iqtisodiy  islohotlar  doirasida  logistika  xizmatlarini  takomillashtirish, transport  yo‘nalishlarini  rivojlantirish  va  zamonaviy  infratuzilmani  barpo  etish masalalari  yoritib  berilgan.  Shuningdek,  eksport  salohiyatini  oshirishda  samarali logistika tizimining ta’siri, yuk tashish jarayonlarini optimallashtirish yo‘llari hamda xalqaro transport koridorlaridan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.