TOʻLOV TALABNOMALARI VA TOʻLOV TOPSHIRIQNOMALARI BILAN NAQD PULSIZ HISOB-KITOBLAR - Yusupov Sherzodbek,; Yagmurova Derman,; Tangriberganova Shaxrizoda, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola toʻlov talabnomalari va toʻlov topshiriqnomalari orqali amalga oshiriladigan naqd pulsiz hisob-kitoblarning nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qiladi. Unda  ushbu  moliyaviy  vositalarning  iqtisodiyotdagi  oʻrni,  ularning  afzalliklari  va qoʻllash  mexanizmlari  atroflicha  koʻrib  chiqiladi.  Muallif  naqd  pulsiz  hisob-kitoblarning samaradorligini oshirish, shaffoflikni taʼminlash va naqd pul muomalasini kamaytirishdagi  ahamiyatini  yoritadi.  Shuningdek,  mavjud  huquqiy  asoslar  va amaliyotdagi muammolar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish boʻyicha takliflar ilgari suriladi.  Tadqiqot  bank  tizimi  va  korxonalar  oʻrtasidagi  moliyaviy  operatsiyalarni optimallashtirishga qaratilgan.