TISH RANGINING O'ZGARISH SABABLARI, PROFILAKTIKASI VA DAVOLASH USULLARI - Bozarboyev Muhammaddiyor Latifjon oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada tish rangining o‘zgarishi sabablari, turlari, diagnostikasi va davolash  usullari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Tish  rangining  o‘zgarishi  tashqi  va ichki omillar ta’sirida yuzaga keladi. Tashqi omillar qatoriga oziq-ovqat va ichimliklar, tamaki mahsulotlari, yomon og‘iz gigienasi hamda ba’zi dorilar kiradi. Ichki omillar esa tish tuzilishidagi o‘zgarishlar, yoshga bog‘liq omillar, shikastlanish, genetika va florozni o‘z ichiga oladi. Tish rangining o‘zgarishini erta bosqichda aniqlash va to‘g‘ri davolash estetik ko‘rinishni yaxshilash bilan birga, og‘iz bo‘shlig‘i sog‘lig‘ini ham saqlashga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada tish rangini oqartirishning zamonaviy usullari, emalni himoyalash va tiklash usullari yoritilgan.