LINGUO-CULTURAL ANALYSIS OF TABOO AND EUPHEMISTIC UNITS IN UZBEK AND ENGLISH - Joʻrayeva Madinakhon,; Kakharova Shohsanam, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi tabu va evfemistik birliklar  lingvokulturologik  nuqtai  nazardan  chuqur  tahlil qilinadi. Tadqiqotda  tabu tushunchasining  ijtimoiy-madaniy  asoslari,  evfemizmlarning  kommunikativ-pragmatik funksiyalari hamda ularning til tizimidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ikki til o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar diskursiv va semantik jihatdan izohlanadi.