OILADAGI AJRIM MUAMMOSNI OLDINI OLISHNING DINIY-PSIXOLOGIK OMILLARI - Iroda Ahmedova Shohidebekovna,; Tojiddinova Layloxon Shokirjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada oiladagi ajrimlar muammosi, ularning  kelib chiqish sabablari hamda  ajralishlarning  salbiy  oqibatlarini  oldini  olishda  diniy-psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilingan.  Shuningdek, maqolada psixologik omillar, jumladan, emotsional intellekt, ijobiy muloqot  ko‘nikmalari,  oilaviy  konsultatsiya,  konfliktologiya  va  psixoprofilaktika mexanizmlarining  oila  barqarorligi  uchun  tutgan  o‘rni  yoritilgan.  Diniy-psixologik integratsiyalashgan  yondashuv  oilaviy  nizolarni  bartaraf  etishda,  er-xotin munosabatlarida  mehr-muruvvat,  bag‘rikenglik,  mas’uliyat  va  murosa  fazilatlarini rivojlantirish orqali ajrimlarning oldini olishda muhim vosita ekanligi asoslab berilgan.