MOLIYA BOZORIDA SUN’IY INTELEKTDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Masharipov Matchanboy Hajiboy o‘g‘li,; Karimov Karimboy Erkaboy o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya (o‘zbek tilida). Mazkur tezis moliya bozorida sun’iy intellektdan foydalanishning institutsional va texnologik imkoniyatlarini tahlil qiladi. Tadqiqotning maqsadi algoritmik savdo, risklarni boshqarish, firibgarlikni aniqlash va kredit skoringi yo‘nalishlarida SI yechimlarining samaradorlik manbalarini aniqlashdir. Metodologiya sifatida qiyosiy tahlil, jarayonlar xaritalash va amaliy holatlar sintezi qo‘llanadi. Ilmiy yangilik SI joriy etishning boshqaruv modeli hamda ma’lumotlar sifati va model riski o‘rtasidagi muvozanat mezonlarini asoslashdan iborat.