O’ZBEKISTONDA FAOLIYAT YURITAYOTGAN MILLIY VAXALQARO TO’LOV TIZIMLARI. MILLIY TO’LOV TIZIMLARINING XALQARO TO’LOV TIZIMLARI BILAN INTEGRATSIYALASHUV JARAYONI - Xidirov Baxtiyor Bobir o‘g‘li,; Allamberganov Jamshid Shuxrat o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada O’zbekistonda amalda bo’lgan milliy va xalqaro to’lov  tizimlarining  institutsional  hamda  texnologik  xususiyatlarini  tahlil  qiladi. Tadqiqotning  maqsadi  milliy  to’lov  infratuzilmasining  xalqaro  tarmoqlar  bilan integratsiyasi  jarayonida  risklar,  xarajatlar  va  raqobat  ta’sirini  baholashdir. Metodologiya sifatida normativ-huquqiy tahlil, tizimli yondashuv va taqqosiy tahlil qo’llanadi.  Ilmiy  yangilik  interoperabellik,  komplayens  va  kiberxavfsizlikni  bir modelda uyg’unlashtiruvchi integratsiya mezonlarini asoslashdan iborat.