AHOLI VA KORXONA XODIMLARINI FAVQULODDA VAZIYATLARDA O‘QITISH TIZIMINI TAHLILI - Nabiyev Akramjon Botirovich; Odiljonov Otaxon Muzaffar o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya.  Ushbu  maqolada  aholi  va  korxona  xodimlarini  favqulodda vaziyatlarga tayyorlash tizimini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida  mavjud  o‘qitish  usullari,  amaliy  mashg‘ulotlar,  nazariy  kurslar  va simulyatsiya  mashg‘ulotlarining  samaradorligi  ko‘rib  chiqildi.  Maqola  favqulodda vaziyatlarda  xavfsizlikni  taʼminlash,  zarur  choralarni  ko‘rish  hamda  hayot  va  mol-mulkni himoya qilishda samarali tizimni shakllantirish yo‘llarini aniqlashga qaratilgan.