QUTQARUV ISHLARIDA ZAMONAVIY TEXNIKA VOSITALARIDAN FOYDALANISH - Nasriddinov Jasurbek Muhammadjon o’g’li,; Mamadaliyev Nodiebek Muhammadali o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushmaqolada favqulodda vaziyatlarda qutqaruv ishlarini samarali tashkil  etishda  zamonaviy  texnika  vositalarining  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi. Dronlar, robot texnikalar, issiqlikdan tasvirga olish qurilmalari, GPS kuzatuv tizimlari, sun’iy  intellekt  asosidagi  dasturlar  va  maxsus  qutqaruv  mashinalaridan foydalanishning  afzalliklari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  O‘zbekistonning  FVV tizimida zamonaviy texnikalarning joriy etilishi bo‘yicha amaliy tajribalar yoritiladi.