THE EFFECTIVENESS OF THE COMMUNICATIVE APPROACH IN TEACHING ENGLISH - Shokirova Sevinch Ravshan qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  ingliz  tilini  o'qitishda  kommunikativ  yondashuvning samaradorligi  ilmiy-pedagogik  nuqtai  nazardan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda kommunikativ  yondashuvning  nazariy  asoslari,  uning  amaliy  qo'llanilishi  va  ta'lim jarayonidagi natijalari chuqur o'rganilgan. Maqolada an'anaviy grammatik-tarjima usuli  bilan  kommunikativ  yondashuv  o'rtasidagi  farqlar  ko'rsatib  berilgan, shuningdek,  talabalarning  lingvistik  kompetensiyasini  rivojlantirishdagi  ahamiyati ochib berilgan. Empirik tadqiqot natijalari kommunikativ yondashuvning ingliz tilini o'rganuvchilarning  og'zaki  nutq,  eshitib  tushunish,  o'qish  va  yozish  ko'nikmalarini sezilarli  darajada  yaxshilashini  tasdiqladi.  Tadqiqot  xulosalari  asosida  ingliz  tili o'qituvchilari uchun ilmiy asoslangan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.