QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARINI SAQLASH VA TASHISHDAGI LOGISTIKA MUAMMOLARI - Sattarova Gulnoza Xabibullayevna,; Soliyeva Durdona Akmaljon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  O‘zbekistonda  qishloq  xo‘jaligi  mahsulotlarini  saqlash  va tashish  jarayonida  yuzaga  kelayotgan  asosiy  logistika  muammolari  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda  ayniqsa  meva-sabzavot  mahsulotlarini  yetishtirishdan  tortib iste’molchigacha yetkazib berish jarayonida yuzaga keladigan yo‘qotishlar, sovutish infratuzilmasining  yetarli  darajada  rivojlanmaganligi  hamda  transport-logistika tizimidagi  kamchiliklar  yoritib  beriladi.  Shuningdek,  mavjud  muammolarning iqtisodiy  oqibatlari  ko‘rib  chiqilib,  ularni  bartaraf  etish  bo‘yicha  amaliy  taklif  va tavsiyalar ishlab chiqiladi.