LOGISTIKA XIZMATLARI BOZORI XOLATI VA RIVOJLANISHI ISTIQBOLLARI (NAMANGAN SHAHAR) - Sattarova Gulnoza Xabibullayevna,; Baxriddinov Faxriddin Ilyos o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu tadqiqotda Namangan shahri misolida mintaqaviy logistika bozorining transformatsiyasi o‘rganiladi. Maqolada transport koridorlarining samaradorligi, "A" va "B" toifasidagi omborxonalar yetishmovchiligi, raqamli logistika platformalarining joriy etilishi hamda eksport zanjiridagi logistik xarajatlar tahlil qilinadi. 2025-2026 yillarga  oid  so‘nggi  statistik  ko‘rsatkichlar  asosida  bozorning  o‘sish  nuqtalari aniqlangan.