HAMZA HAKIMZODA NIYOZIY DRAMALARIDA IJTIMOIY MUAMMOLARNING BADIIY TALQINI - Usmonbekova E’zoza, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  Hamza  Hakimzoda  Niyoziy  dramalarida  aks  etgan  ijtimoiy muammolar, ularning badiiy ifodasi va dramaturgning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni tahlil  qilinadi.  Muallif  asarlarida  xalqning  og‘ir  turmushi,  jaholat,  xotin-qizlar erksizligi kabi muammolarni yoritish orqali ma’rifatparvarlik g‘oyalarini ilgari suradi.