AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING MAMLAKAT IQTISODIYOTIGA TA’SIRI - Sobirova Nozima Rustam qizi,; Sultonova Aziza Baxtiyorovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  makroiqtisodiy  tizimlar rivojlanishida  axborot  texnologiyalarining  muhim  rolini  va  ularning  milliy iqtisodiyotning tarkibiy  transformatsiyasiga  ta'sirini o‘rganishga  qaratilgan. Bundan tashqari, raqamli texnologiyalar iqtisodiy o‘sish tezligini oshirishda, ishlab chiqarish xarajatlarini boshqarishda va mehnat unumdorligini yaxshilashda muhim rol o'ynaydi. Bu masala ilmiy jihatdan batafsil tahlil qilingan. O’zbekiston  Respublikasining  “  Raqamli  O’zbekiston-  2030  “  strategiyasi doirasida  davom  etayotgan  islohotlar,  IT-Parklarning  eksport  imkoniyatlarini oshirishdagi roli va davlat boshqaruvida raqamli vositalarning qo'llanilishi natijasida erishilgan  iqtisodiy  natijalar.  Shuningdek,  tadqiqotda  kiberxavfsizlik  muammolari, raqamli  tafovutlarni  bartaraf  etish  usullari  va  inson  kapitalini  rivojlantirishning iqtisodiy barqarorlikka ta'siri batafsil ko‘rib chiqilgan. Maqolaning yakunida milliy iqtisodiyotning  raqamli  transformatsiya  jarayonlarini  tezlashtirishga  doir  ilmiy asoslangan taklif va maslahatlar keltirilgan.