ISLOM MANBALARI VA MAROSIMLARI: IJTIMOIY JIPSLIK VA AXLOQIY TARBIYA OMILI SIFATIDA - Odilova Zuhrakhon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  Islom  dinining  asosiy  manbalari  (Qur’oni  Karim  va  Hadisi shariflar)  hamda  diniy  marosimlarning  jamiyat  hayotidagi  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil qilinadi. Tadqiqotda islomiy qadriyatlarning insonparvarlik, halollik va jamoaviylik kabi fazilatlarni shakllantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, diniy marosimlarning ijtimoiy  birlashuv,  ma’naviy  poklanish  va  yoshlar  tarbiyasidagi  pedagogik  jihatlari zamonaviy nuqtayi nazardan ko‘rib chiqiladi. Maqola milliy o‘zlikni anglashda diniy merosning o‘rnini ilmiy asoslab beradi.