DUNYOVIY BILIMLAR VA DINIY E’TIQOD BIRLIGIGA ERISHISHNING AHAMIYATI: KOMIL INSON TARBIYASINING KOGNITIV VA MA’NAVIY ASOSLARI - Odilova Fotimakhon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada zamonaviy globallashuv sharoitida dunyoviy bilimlar va diniy e’tiqodning  o‘zaro  mutanosibligi  masalasi  chuqur  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  shaxs kamolotida aql (ilm) va qalb (e’tiqod) tarbiyasining birligi "komil inson" g‘oyasining asosi  ekanligi  asoslab  berilgan.  Shuningdek, maqolada dunyoviy  fanlarni o‘rganish jarayonida  ma’naviy  qadriyatlarning  o‘rni,  ularning  yoshlar  tarbiyasidagi  ijtimoiy-psixologik  ahamiyati  hamda  mafkuraviy  immunitetni  shakllantirishdagi  roli  ko‘rib chiqiladi.